sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Syksy saapuu







Aivan ihania värejä pihalta löytyi ja oli kaunis aurinkoinen päivä .Puissa ei  oikeastaan ole punertavaa ,mutta pensaissa on. Jokimaisema oli jälleen kerran upea.Vene vedettiin ylös Kemijoesta ja nostettiin pukkien päälle odottelemaan kevättä.Kanatarhan purkaminen aloitettiin,silloin tuli hieman haikea olo.Tarha on pakko purkaa,kun muuten se menee säpäleiksi keväällä ,kun navetan katolta tulla tupsahtaa valtava lumikuorma rytisten alas.Ehkäpä se tarha rakennetaankin eri paikkaan seuraavaksi.Tässäpäs onkin piitkä talvi aikaa suunnitella ensi kesää kanasille!

Syyspäiväntasaus.



Aamuisella menimme Pippurin kanssa rantaan sekun muuten vaan.Voipa olla kaunista ..Kemijoki usvassa ja aurinkokin sieltä pilkotti.Tykkään syksyn tulosta,ehkäpä se johtuu siitä että syksyllä vähenee maalaisen kesäkiireet ja saa levätä hieman enemmän.Nostin ylös kasvimaalta syksyn sadon.. Kun kerran positiivinen ihminen pakkaan olemaan näin tässäkin asiassa enemmän hyvää kuin mieliharmia : no onhan näistä ainakin kaninherkuiksi :)  Olin kylvänyt porkkanan,palsternakan ja mustanjuuren.Kyllä ne kaikki itivät ihan oikein hyvin,mutta ne jäivät kovin pikkuriikkiseksi,paitsi mustajuuri oli ihan hyvän kokoinen.Ne muut jos kuorin keittoihin ja patoihin ei taida paljoa jäljelle jäädä.Pesin kumminkin ne kaikki mullasta puhtaaksi pehmeällä kaivovedellä ja vein kellariin säilöön.Sieltäpä on kiva hakea kaneille herkkuja.


23.9.12 Sateeton päivä tänään.En tehnyt mitään "töitä" .Kotitöitä ja eläintenhoitoahan ei lueta.Siispä käyskentelin ulkosalla kameran kanssa,Pippuri tietysti seuranani.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti